معرفی شغل بازیگر :

 

اگر عاشق بازیگری بوده و می خواهید از استعداد و خلاقیت خودت استفاده کنید، شغل بازیگری می تواند برای شما مناسب باشد. کار بازیگر جان بخشیدن به شخصیت ها در تئاتر، فیلم، تلویزیون و رادیو است. او از کلمات، حرکات و حالت ها در ایفای نقش به صورت طبیعی و قابل باور استفاده می کند. به عبارتی بازیگری به معنای حضور بازیگر بر سر صحنه است.

 

یکی از مهمترین ویژگی بازیگر، مردم شناسی و داشتن شناخت خوب نسبت به انسان ها و جامعه خود می باشد.به عنوان مثال وقتی می خواهید نقش یک فرد بیمار خاص را بازی کنید، باید مدتی روی موضوع تحقیق کنید و باشرایط زندگی و خانواده، مشکلات و دغدغه های آنها به خوبی آشنا شوید. همچنینبازیگر باید هوش خوب، سرعت یادگیری مناسب، استعداد و ذوق لازم  را داشته و همیشه پذیرای نظرات و انتقادات کارگردان و منتقدان باشد. بازیگران توانمند آنهایی هستند که می توانند نقش های متفاوت و گاهی متضاد را به خوبی اجرا کنند. مهم ترین هنر بازیگر، باور پذیر کردن نقش از سوی تماشاگران می باشد. در صورتی که بازیگر مهارت و تسلط خوبی بر کار خود داشته باشد، می تواند این باور پذیری را در مخاطب ایجاد کند.

 

معمولا بازیگران یا در رشته دانشگاهی مرتبط تحصیل کرده و یا دوره های بازیگری را گذرانده اند. البته برخی نیز به صورت تجربی وارد شغل بازیگری شده اند.

 

ساعت کاری بازیگر تقریبا نامنظم است. اغلب تئاترها در شب اجرا می شوند ولی در طول روز نیز بازیگر باید به تمرین و اجرای آزمایشی آن بپردازد. در فیلم و تلویزیون هم معمولا در طول روز باید زمان های زیادی را بین صحنه های فیلم برداری صرف کند.

 

سفرهای کاری در شغل بازیگری، به خصوص در سینما و تلویزیون، زیاد است و گاهی بازیگر مدت زیادی را از خانواده خود دور می ماند.

 

در ادامه با وظایف بازیگر ، مهارت و توانمندی های مورد نیاز بازیگری، نحوه ورود به شغل بازیگری،فرصت شغلی و بازارکار بازیگری و میزان درآمد بازیگر بیشتر آشنا می شوید.

 

وظایف بازیگر:

 

بازیگر زیر نظر یک کارگردان در تیمی از بازیگران و عوامل فیلم کار می کند. ایفای نقش فقط بخش کوچکی از کار یک بازیگر است. وی زمان زیادی را صرف کارهای زیر می کند:

تحقیق و بررسی روی نقش خود (برای آشنایی کامل با شرایط و خصوصیات نقش و در نتیجه ایفای بهتر و واقعی تر آن)

تمرین

دادن تست اولیه

ارتباط با مدیر برنامه های خود و یافتن نقش بعدی

 

برخی از بازیگران در کنار بازیگری کارهایی مانند تدریس ، عضویت در انجمن های هنری، (گاهی) راه اندازی یک شغل جانبی وغیره را انجام می دهند.

 

 

 

مهارت و توانمندی های مورد نیاز بازیگری

هوش و خلاقیت

بازیگر باید فرد باهوشی باشد تا بتواند سریعا با روند فیلم آشنا و متن فیلمنامه را حفظ کند. همچنین در بسیاری موارد که پیش می آید باید از خلاقیت خود در ایفای نقش بهتر بهره بگیرد.

کار تیمی خوب :

 ساخت هر فیلم، سریال یا برنامه ای مستلزم همکاری تیمی از عوامل مختلف است که بازیگر یکی از آن ها بوده و در صورت وجود کار تیمی مناسب، نتیجه خوبی نیز حاصل خواهد شد.

استقامت، انرژی و توان و تناسب بدنی

کار بازیگری یکی از سخت ترین مشاغل است. معمولا ساعات زیاد و متمادی فیلمبرداری انجام می شود و بازیگر باید توان بدنی و انرژی کافی داشته باشد تا خستگی روی کارش تاثیر منفی نگذارد. از لحاظ ظاهری نیز باید تناسب اندامی متناسب با موضوع فیلم داشته باشد به طوری که در برخی فیلم ها باید چاق شود و در برخی دیگر بسیار لاغر.

سازگاری و توانایی انطباق سریع با شرایط و افراد :

  چون بازیگر هنگام اجرا مرتبا با موقعیت ها و انسان های دیگر در ارتباط است ، لحظه های زیاد غیر منتظره ای پیش می آید که باید خود را سریعا با آن ها وفق داده و کار را به خوبی پیش ببرد.

انضباط و سخت کوشی.

آشنایی با گروه های مختلف مردم، آداب و رسوم، ویژگی های گفتاری و رفتاری آن ها برای ایفای نقش بهتر و واقعی تر

انتقاد پذیری بالا برای پذیرش نظرات و انتقادهای کارگردان، منتقدان و ...

 

 

نحوه ورود به شغل بازیگری :

فارغ التحصیلان رشته بازیگری و کارگردانی ، ادبیات نمایشی و سایر رشته های مرتبط می توانند وارد این شغل شوند. البته در بسیاری موارد بازیگرانی هستند که تحصیلات مرتبط نداشته ولی استعداد خوبی در این حوزه دارند و به این کار مشغولند. بسیاری نیز با گذراندن دوره های بازیگر در کلاس های خصوصی و آزاد وارد این حرفه می شوند.

سایت مرتبط